Valg af køkkenbordplade kan være noget af en jungle. Valget kan være begrænset af, hvilket køkken man i forvejen har, medmindre der er tale om et nyt. Byggefaget guider dig igennem beslutningsprocessen i denne artikel.

Byggematerialer og hvidevarer er centrale elementer af alle danske køkkener. Du bør derfor være fuldt bevidst om, hvad du skal huske på. Har du et morderne hus med en meget moderne og minimalistisk indretning, vælger man som regel også et meget stilrent look. Stil, smag og budget har altid meget at sige. 

En bordplade skal passe til dette køkken. Erfaringen siger, at valg af køkkenbordplade typisk vil være en forholdsvis ”kold” overflade, der komplimenterer de rene linjer og det moderne look.

Er man til gengæld boende i et gammelt hus med skæve vægge, lavt til loftet eller et hus fra 1920’er med højt til loftet og smukke trægulve, vil der være en tendens til at vælge et mere ”landligt” køkken. Der kan være tale om mange vitrineskabe og smukke skabslåger. En bordplade til netop sådan et køkken vil typisk være en rustik overflade i træ eller granit.

Det er alfa omega, hvilken type hus du bor i og hvilken stil du er til.

Hvad skal jeg huske på?

Når man vælger at investere i en køkkenbordplade, skal man huske på, at der er tale om en genstand, der vil være meget fremtrædende i køkkenet. Tag den derfor med ro og tænk jer godt om. Hvad har vi lyst til at se på hver dag de næste 10-20 år?

Man skal også huske på, at det skal være en bordplade, der kan holde til lidt af hvert. Især hvis man er en familie med børn. Der skal både leges på køkkenbordet, bages til jul og laves mad hele året rundt. Det skal samtidig være en køkkenbordplade, der komplimenterer rummet og forbliver pæn i et godt stykke tid. Du kan hurtig fornemme, mange egenskaber er centrale.

Sidst er en vigtig pointe, at du ikke vælger en mørk variant, hvis alle skabe, låger og hvidevarer ligeledes er mørke. Omvendt kan et helt lyst og hvidt rum, komme til at virke for sterilt. Så gå efter en god mellemting, hvor dine skabe/låger er lyse, mens bordpladen har en mørkere farvenuance.

Vi har her opsummeret en række af egenskaber som skal være gældende for din bordplade i køkkenet:

  • Slidstærk og holdbar
  • Skal helst kunne tåle til høj varme og store mængder vand
  • Forblive pæn i mange år
  • Bordpladen skal supplere resten af rummets indretning og stil

Se også: At indrette kontor

Find en billig forhandler online

Der er mange forhandlere i dag at finde på nettet. Disse forhandlere sælger både køkkenbordplader, såvel som hele løsninger til et komplet køkken. Priserne varierer i forhold til hvilket produkt og kvalitet man vælger. Men priserne er blevet rigtig attraktive mange steder.

Der er penge at spare i forhold til nogle af de store køkkenkæder og i forhold til at handle i en fysisk butik. Nogle af disse forhandlere tilbyder også at skifte køkkenbordpladen, hvis der er tale om udskiftning og ellers opstilling af nyt.

Der er mange andre at finde, hvis man søger på internettet, så find en billig forhandler online og spar penge. Det vil tilmed give dig et godt indtryk af mulighederne på markedet.