”Det sker kun for naboen.” Du har sikkert hørt udtrykket før og haft en lignende tanke adskillige gange. For hvorfor skulle det lige være dig, der mistede dit job og stod uden indkomst?

En a-kasse sikrer en fast indkomst hos mennesker, der er blevet ramt af uheldige omstændigheder. Og det kunne ligeså godt være dig, som din nabo.

Meld dig ind i en a-kasse

…før uheldet er ude

Hvis du en dag skulle blive ramt af en afskedigelsesrunde på arbejdspladsen, er det godt at have en back-up. Huslejen, den månedlig afbetaling af lånet og indkøbene skal stadigvæk betales, og derfor har alle brug for en fast indkomst, selvom de skulle være så uheldige at stå uden job.

A-kasser udbetaler dagpenge, og det kan derfor være essentielt at være medlem af en god, pålidelig a-kasse, som kan varetager dine interesser og hjælpe dig i gang igen. Ved at melde dig ind i en a-kasse sikrer du dig og din familie, så du ikke en dag skal stå uden indkomst og være bange for, om huslejen kan betales.

Hvis du mister dit job og ikke er medlem af en a-kasse, kan du ikke benytte dig af de økonomiske fordele, som et medlemsskab fører med sig. Derfor gælder det om, at få dig meldt ind før du rammes af arbejdsløshed.

Nogle brancher er mere udsatte ens andre, men alle har brug for et økonomisk sikkerhedsnet og alle kan have glæde af de medlemsfordele og den sparring, du kan få fra a-kassen. En a-kasse bør være et must, uanset om du arbejder som ingeniør eller sygeplejerske.

Hvor kan jeg melde mig ind?

Der findes en række forskellige a-kasser. Nogle af dem er tilknyttet fagforeningen, så hvis du allerede er medlem af en fagforening er der ikke langt til økonomisk tryghed. Undersøg derfor, om din fagforening har en a-kasse, du kan blive medlem af og spar penge på medlemsskabet.

A-kasserne er delt op efter faggrupper, så find ud af hvilken udbyder du skal melde dig ind i, når du har dit job. For eksempel er HK for funktionærer, mens Journalistforbundet er for journalister.

Ved rigtig mange a-kasser kan du også få dagpenge som nyuddannet, da du ofte vil skulle lede efter et job, når du er blevet færdig med din uddannelse. I den tid kan du få dagpenge fra din a-kasse, hvis du melder det seneste to uger inden færdiggjort uddannelse.

Hvis du bare er så uheldig at miste dit job, men allerede er medlem af en a-kasse, skal du melde dig ledig den første dag, du ikke har et job. Derefter skal du oprette dig på jobnet.dk, så du står til rådighed for arbejdsmarkedet. Hver syvende dag skal du så tjekke dine jobforslag og eventuelt søge et eller flere af disse job, så du kan komme i arbejde igen.