Lån til nyt køkken

Har du brug for penge til et nyt køkken? Vi ser på dine lånemuligheder og hvordan din drøm kan blive til virkelighed. Ansøgningsprocessen er enkel og ligetil.

Ansøg 100% gratis og uforpligtende hos online bankerne. 

Søg finansiering af køkken

 

Dine finansieringsmuligheder

Der findes forskellige finansieringskilder du kan benytte dig af:

  1. Online bankerne
  2. Køkkenfirmaet
  3. Dit pengeinstitut

Der er meget forskel på de tre løsninger og meget afhænger af dine behov. Online bankerne har den nemmeste og mest fleksible ansøgningsproces, med konkurrencedygtige renter.

Din bank vil være det første valg for mange, men hvis man er blevet afvist her, findes der flere alternativer på markedet.

Det afgørende er, uanset hvilken vej du vælger, at du går efter den laveste ÅOP. Det vil være lig det billigste lån til køkken. Du kan med fordel indhente flere tilbud, for at give dig selv det bedste udgangspunkt.

Online lånefirmaer har generelt en højere godkendelsesrate, end landets pengeinstitutter. De stiller ikke samme krav til dokumentationen af privatøkonomi, budget og hvordan din økonomi hænger sammen som helhed. Så længe du opfylder deres alderskrav og indtægtskrav.

Omvendt rummer dette ligeledes et faresignal og større ansvar hos dig selv, så du ikke får sat dig for dyrt og med en ydelse, du ikke helt kan betale. Banken og køkkenforhandleren være altid være dine førstevalg.

Hvad skal jeg vælge først?

Du bør helt sikkert afsøge alle muligheder, for der er ingen garanti for at din bank er den billigste. Eller garanti for du bliver godkendt, alle steder du søger. Så hold dine muligheder åbne og indhent flere finansieringstilbud. Derved får du et indtryk af prisniveauet og kan vælge den billigste løsning.

Bliver du afvist eller er du ikke helt tilfreds med din bank, vil online udbyderne være et brugbart alternativ, men kun hvis du kan opnå en fornuftig ÅOP. Lånio og Lendo er tjenester der hjælper dig med at finde den billigste bank, til dine behov.

Det er vigtigt at du går efter et lån med lav ÅOP, så du finder den billigste løsning og får taget en beslutning, på et oplyst grundlag. Ved for meget fokus på renten, kan det lede til forkerte konklusioner, da rentesatsen ikke tager højde for startomkostninger og løbende gebyrer ved aftalen.

Gør forarbejdet grundigt

Uanset hvilken vej du vælger at gå, er det altafgørende at du gør dit forarbejde ordentligt. Hvilket særligt indebærer følgende:

  • Undersøg flere muligheder og indhent altid flere lånetilbud
  • Sammenlign tilbuddenes ÅOP og månedlige ydelse
  • Sig aldrig JA til en månedlig ydelse, der er højere end dit aktuelle rådighedsbeløb

Specielt det sidste punkt er en rigtig vigtig pointe. For hvis den månedlige ydelse er for høj, er det faktisk bedre at vælge en længere løbetid. Det vil nemlig gøre den lavere.

En for høj månedlig ydelse betyder at du sætter dig selv for stramt og så kan selv små økonomiske ændringer, få store konsekvenser for privatøkonomien.

Hvad koster et nyt køkken?

Trænger dit køkken til blive opdraderet lidt? Det har måske mange år på bagen, og det er nu på tide at sætte det lidt i stand eller bygge et helt nyt. Køkkenet er det vigtigste rum, og et indbydende køkken kan være med til at øge din livskvalitet og glæde i hverdagen.

Hvad enten din grund måtte være, så kan du her læse om, hvordan du fastlægger prisen på et nyt køkken. 

Guide til at fastlægge prisen

Når det kommer til at fastlægge prisen på dit kommende køkken, så er der en del faktorer som du skal tage hensyn til. En god idé kan være, at starte ud med at lægge et budget, så du har et nogenlunde overblik over, hvor meget det bliver og hvor meget du har råd til. Her er andre faktorer:

  • Hvidevarer: Skal du have opvaskemaskine og nyt komfur? Eller kan du nøjes med det du har nu? Alt sammen har indflydelse på prisen, og det kan være en god idé at overveje, om dine nuværende hvidevarer stadig er gode til at sætte over i det nye køkken.
  • Skuffer og skabe: Gør det hurtigt klart hvilke behov der skal dækkes. Har du f.eks. en stor familie kan det være en fordel med meget plads, og gerne en del skabs- og skuffeplads. Alt dette kan løbe op, og derfor er det noget du skal kigge på, når det kommer til at fastlægge prisen. F.eks. er kvalitettræ dyrere end en stålbordplade, og alt dette skal du tage med i din beslutning.

Valget af bordplader og skabe er afgørende for prisen og ikke mindst det look du ender med.

Undersøg altid dit lokale byggemarked, og se om du kan indhente nogle gode priser ind på overstående. Ellers er der mange udbydere inden for installation af køkkener, som kan komme med uforpligtende tilbud på dit kommende køkken. Her kan det være en god idé at finde forskellige udbydere, og indhente tilbud fra dem alle, så du kan slippe afsted med det bedste tilbud.

Et lån kan være en god ting, når det kommer til byggeprojekter i hjemmet, da det er de færreste som kan betale så store beløb med det samme. Hvis du kaster dig ud i et lån, så sørg for at finde et, der passer til dig og din økonomi, og snak med din bankrådgiver.

Sørg for at tjekke op på de forskellige muligheder, og undersøg eventuelt også andre banker, for at se om de har et godt tilbud til dig.