Hvis du endelig har fået taget dig sammen til at gøre noget ved det gamle køkken og vil til at tage fat på renoveringen, er der stadigvæk rigtig meget at overskue.

Derfor har vi her lavet en guide med nogle af de ting, som de skal tage højde for, når køkkenprojektet tager fart. Vi hjælper dig med at vælge tre af de vigtige elemeneter; bordplade, skabene og hvidevarerne.

Valg af køkkenbordplade

  1. Undersøg mål

Indretning af køkkenetDet er ikke noget værre, end at bestille et produkt, der ikke passer. Det er slemt nok med en t-shirt, men med en bordplade kan det værre en katastrofe for hele projektet, hvis du har målt et par centimeter forkert. Sørg derfor for at dobbelt- og trippeltjekke alle mål.

  1. Tænk over design

Materialet af bordpladen bør have stor indflydelse på dit valg af bordplade, når det kommet til design. Der kan nemlig være stor forskel på, hvordan dit køkken kommer til at se ud, afhængig af hvilket materiale du vælger.

  1. Tænk over holdbarheden

Nogle materialer til køkkenborde er mere holdbare end andre. Derfor skal du tage højde for, hvor meget du skal bruge dit køkkenbord. Hvis du har børn, der kommer til at ridse i det, er det for eksempel en dårlig idé med en dyr bordplade af træ.

Valg af køkkenskabe

  1. Design er vigtigt

Skabe bliver umiddelbart opfattet som opbevaringsvenlige møbler, men der er stor forskel på, hvordan et rum opfattes, afhængig af hvilke skabe du vælger. Vælg gerne hvide skabe, hvis du gerne vil have rummet til at fremstå lyst.

  1. Don’t overdo it

Når man skal vælge skabe, tænker de fleste, at der bare skal være så meget plads som overhovedet muligt, så alt kan opbevares i dem. Men hvis du ikke har brug for pladsen, kan det være ret klodset med et kæmpe stort skab i køkkenet, så vælg kun det, du har brug for.

  1. Vælg et skab, der passer dine behov

Hvis du har rigtig mange køkkenmaskiner, kan det være praktisk med nogle skuffer i køkkenet. De kan sagtens inkorporeres i skabet, så der ikke behøver at være 20 skuffer i dit køkken.

Valg af hårde hvidevarer

  1. Vælg ud fra dit behov

Hvis I er en familie på fem, er det vigtigt at kunne vaske masser af tøj og have en opvaskemaskine, der kan klare de mange beskidte tallerkener i løbet af en almindelig dag. Men hvis du bor alene, er det ikke nødvendigt med så store kapaciteter. Vælg i stedet en lille opvaskemaskine, der passer bedre til dit behov.

  1. Tænk på miljøet

Det er hårdt for miljøet, når alle skal have opvaskemaskine, vaskemaskiner og tørretumblere, så gør dine fremtidige børnebørn en tjeneste og vælg nogle hårde hvidevarer, der er energivenlige. Det kan af og til blive aktuelt med lån til opvaske -eller vaskemaskinen og andre hårde hvidevarer, men gå vælg altid de energivenlige modeller. Det sparer sig hjem i længden.

  1. Vælg ikke det billigste

Energivenlige hårde hvidevarer vil ofte også hjælpe i den forstand, at der ikke bruges lige så meget vand og strøm, hvilket vil kunne ses på din bankkonto på sigt. Så selvom de måske er en smule dyrere, kan det kun betale sig.