Vi kender det allesammen. Vi har et hoved fyldt med drømme. Hvordan kan vi give nyt liv til vores gamle hjem? Man har allerede designet det hele oppe i hovedet, og det kan umuligt gå galt. Lige indtil at det gør.

Typiske problemer i byggeprocesDer findes vel nok ingen mennesker som har klaret en hel ombygning, uden at det er stødt ind i uforudsete udfordringer. Det hører sig bare til, og det er lige før, at det er en del af charmen ved byggeprocesser. Men det at det har sin charme, det ændrer ikke ved, at du meget gerne vil være forberedt på det.

Vi bringer derfor her nogle af de mest typiske udfordringer, så du kan have udtænkt en løsning, allerede før de indtræffer.

Sprogbarrierer

Vi danskere er nogle umådeligt gode håndværkere, men det er ikke alting vi er verdensmestre i. Vi oplever derfor ofte, at vi må få ting produceret i udlandet, da de simpelthen bare er bedre til det end os. Det kan være diverse former for maskiner eller måske specialbyggede elementer i dit køkken.

Kun fantasien sætter grænser, havde vi nær sagt. Det er derfor vigtigt, at skulle du ske at havne i en sådan situation, at du er yderst skarp ud i de sprog som du møder. Det kan være forskellige kontrakter, hvis du skal have noget specialfremstillet, eller blot en detaljeret brugsanvisning.

Til dette anbefaler vi, at du hiver fat i etranslate.dk. De har mange års erfaring inden for oversættelser, og selvom at det kan virke nemt, så kan det være smart at få vejledning selv til teknisk oversættelse dansk-engelsk.

Ting vil gå i stykker

Det er en virkelig frustrerende situation når det sker. Men du kan være sikker på, at det vil det. Det kan ikke lade sig gøre, at komme igennem et byggeprojekt, uden at man oplever at ting går i stykker. Det kan være værktøj, maskiner eller materialer.

Det betyder ekstra udgifter til budgettet, og er du rigtig uheldig, så kan det være svært at skaffe en erstatning. Hav derfor dette i tankerne når I planlægger. Har i afsat nok i byggebudgettet til at købe en ny?

Forsinkelser…

Det her er der ikke noget at gøre ved. Det ændrer dog ikke ved det faktum, at det alligevel er dybt frustrerende. Ventetiden kan virke lang, når man egentligt bare gerne vil se sit drømmeprojekt stå færdigt.

Prøv at tænke positivt om det, og se hvad du ellers kan gøre, før du igen kan komme videre med den del af ombygningen.