Står du og skal have nyt gulv, så skal du lige læse med her. For når du skal støbe nyt gulv er der en række forskellige mål, som du lige skal huske på for, at opfylde loven.

Der skal være 30 centimeters isolering oven på isoleringen skal der være 12 centimeter beton, og oven på betonen skal der være et glat lag på mellem 2-5 centimeter. Det afhænger af, hvilken type gulv det er, du får støbt.

Byggefaget ser nærmere på hvordan du kommer godt i gang. 

Sådan støber du gulv

Inde du støber nyt gulv så skal du starte med at have gravet hele rummet ud, hvilket kan være en hård omgang, hvis man ikke har en opbrydningshammer. Man kan typisk købe en billigt brugt, eller også leje en af de fleste byggemarkeder. Hvis det er en større omgang og over længere tid du skal bruge den, så kan det godt besvare sig, at købe nyt værktøj, da det trods alt kan sælges igen, når du er færdig med at støbe.

Start med et sandlag

Man starter typisk med at lægge et sandlag ud, når man begynder på støbning af nyt gulv. Sandlaget skal være med til at plane det hele, og sikre at hele overfladen har samme niveau i hele rummet. Da pladerne skal ligge der, er det vigtigt, at overfladen er helt plan, det det ellers vil kunne mærkes, når man er færdig med støbning af gulvet.

Det kan også resultere i, at huset vil skride, og du vil derfor kunne få nogle alvorlige skader den vej igennem. Det er vigtigt at du får lagt pladerne helt ud til kanten for at sikre det bedste underlag overhoved muligt. Hvis det ikke er helt muligt, så kan det anbefales at købe nogle leganødder, og drysse langs kanten.

Skal du føre vand i huset, så skal det kolde vand ligge underpladerne, og det varme vand i mellem pladerne for det bedst mulige resultat.

RIO nettet lægges ind

Når du har gjort alt dette, så er det tid til at få lagt RIO nettet ind på pladerne. Det anbefales at man lige hæver nettet lidt fra pladerne, og her sikre man selvfølgelig også, at de ligger helt lige. En god ide er også at lade det krydse lidt ind over hinanden for, at få dem til at ligge i spænd. Det tager ikke langtid at ligge nettet, og med et rum på cirka 40 m2, så kan det gøres på en lille times tid.

Betonen laves

Når du skal lave betonen til støbning af gulv, så er det vigtigt at du bruger de rette blandingsforhold. Det vil altså sige 1:7, er det perfekte forhold. Det er 1 del cement og 7 dele såkaldt støbemix. Det anbefales mindst at være 4 personer til denne proces, for det bedste resultat. 2 mennesker til at blande og køre det ind i rummet, og 2 mennesker til at fordele det i hele rummet.

 

Vi håber du er blevet klogere på processen og de vigtige elementer i en succesfuld støbeproces.