Der findes mange veje til Rom, men hvis du ønsker at lave det billigste lån til dine behov, er sammenligning og overblik to helt centrale nøgleord. Det gælder uanset om du skal have lavet et erhvervslån som firma, et privatlån som forbruger eller et byggelån til dit næste projekt.

Fremgangsmåden og pointerne er i høj grad de samme, hvis du ønsker at ende med den laveste rente. Byggefaget giver dig vores bedste tips i denne artikel og forklarer dig hvorfor, at de to elementer er så afgørende.

Overblikket – se hvem der kan hjælpe dig

Overblikket er afgørende for at du kan se hvem der kan hjælpe dig. Det kan være rigtig svært at overskue alle muligheder fra starten af, så det kan sagtens kræve lidt research arbejde. Hvordan du så bør gribe det an, afhænger af hvilken lånetype du efterspørger.

Lån af pengeForbrugslån: Her kan du nemt danne dig et overblik via tjenester online.

Her kan lånetjenesten Lendo være en god hjælp, da du med én ansøgning kommer ud til over 10 forskellige banker. Det giver dig de bedste forudsætninger for, at ende med et billigt lån.

Billån: Her kan du vælge imellem banken, forhandleren og online lånefirmaer. Så undersøg alle tre muligheder.

Bolig -og byggelån: Her bør du starte med at undersøge bankerne, men husk på mulighederne online, hvor der findes koncepter som Udenombanken.

Erhvervslån: Forhør dig i banken, men har du en mindre virksomhed kan et lån på nettet, være vejen til finansiering. Ikke direkte, men indirekte.

Nærmest uanset hvad du efterspørger, vil du have mindst 3-4 muligheder på hånden. Banken, forhandleren og udbyderne på nettet vil nærmest altid være alternativer der bør overvejes. Husk på at du kan forhøre dig og ansøge helt uforpligtende. Der er ingen grund til at holde sig tilbage, for du kan aldrig vide, hvem der er billigst på forhånd.

Få overblik og sammenlign låneudbydere hos FINDINO.

Sammenligning – se hvem der er billigst

Ét er at danne sig et overblik, men når du har det, bør næste skridt være at sammenligne dine muligheder. Det er ikke unormalt med 8-10 firmaer på hånden og det er lige rigeligt. Så her bør du holde dig til fx. de 4 billigste. Det kunne sagtens være banken, forhandleren og 2 lånefirmaer online.

Du er herefter klar til at ansøge hos dem du foretrækker og afvente du får tilbud retur. Her skal du huske du sagtens kan ende med at blive afvist, af nogle af dem. Så ved at du fx. ansøger 3-4 steder, bør du være ret sikker på at få nogle tilbud retur.

Dem kan du så sammenligne med hinanden. Opvej fordele og ulemper ved begge tilbud, men i sidste ende bør den laveste rente vælges. Medmindre andre centrale forhold gør sig gældende.

Du kan sammenligne flere bankers ÅOP og renter mv. via hjemmesiden Pengepriser.dk.

Vi håber du er blevet klogere på hvorfor dit forarbejde kan gøre en stor forskel, i jagten på det billigste lån. De økonomiske forskelle kan være på mange tusinde kroner, så det er bestemt indsatsen værd.