Der er rigtig mange, der vil sige at en terrasse er helt uundværlig om sommeren. Og det er da også rigtig rart at have et sted, hvor man kan sidde og tage sol eller spise middag på de varme sommeraftener.

Moderne terrasseMen en terrasse kan ikke kun benyttes om sommeren. Det kan også være rigtig dejligt at have en terrasse om foråret og efteråret. En terrasse bliver nemlig ofte bygget op af et hus, hvilket vil sige, at der er stor chance for, at der vil være mere læ i forhold til andre steder i ens have.

Så selvom at vejret måske virker koldt, fordi det blæser meget, så kan man sagtens bruge en terrasse, fordi luften stadig er lun. Der er derfor ikke nogen grund til ikke at komme i gang med at bygge den terrasse, som du lige længe har overvejet at bygge.

Vi har lavet en guide til dig, som kan hjælpe dig med at komme i gang.

Valg af terrassebrædder

Noget af det første, som du skal vælge, når du skal bygge din terrasse er terrassebrædder. Det er vigtigt at overveje grundigt, hvilke terrassebrædder som du skal have, inden du køber dem. “Køb terrassebrædder når de er billige” vil mange nok sige. Men det er ikke altid, at det er de billigste terrassebrædder, som der er de bedste og som vil holde længst tid.

Der kan nemlig være stor forskel på, hvordan forskellige typer træ opfører sig. Hvis du vil bygge en terrasse, som nok kommer til at blive udsat for en hel del forskelligt vejr såsom regn og blæst, så kan det være en rigtig god ide at undersøge, hvilke terrassebrædder der er mest hårdfør overfor vejret.

Derimod så har du større frihed, hvis din terrasse er overdækket eller ligget meget i læ, fordi så behøver du ikke at tænke nær så meget over, at den type terrassebrædder du køber skal være hårdfør overfor vejret.

Design terrassen

Det kan være en rigtig god ide at overveje, hvad du gerne vil bruge din terrasse til, inden du begynder at bygge den. Vil du for eksempel gerne have plads til både at have et spisebord med stole og et par liggestole, så skal du nok bygge en større terrasse.

Vil du derimod bare gerne have plads til at have en spiseplads på terrassen, så behøver den ikke nødvendigvis være så stor.

Det kan også være en god ide at søge professionel hjælp til at designe terrassen, da det kan være svært at forestille sig selv, hvordan den kommer til at se ud.