Vil du gerne i gang med at pudse dine vinduer selv? Så skal du følge Byggefagets 3 tips i denne artikel, for at få et vellykket resultat. Desværre gør mange danskere det forkert og det giver et uheldigt resultat.

Det skyldes mange ting, men her er en liste over de forskellige ting, der specielt gør sig gældende, når man pudser vinduer som privat person.

For når de mange danske gør-det-selv mænd og kvinder pudser vinduer begås der ofte små fejl, der gør at det tager længere tid, eller at resultatet bliver anderledes, end når det er en rigtig vinduespudser, der gør det.

Guide til at pudse vinduer

  1. Det rette udstyr

Mange glemmer tror at vinduespudsning blot handler om at fjerne skidtet på ruden med sæbe og vand, men dermed overser man det faktum at sæbe og vand også fordamper fra ruden, og det efterlader spor.

Faktisk er fordampningen utrolig hurtig, hvis der er sol på ruderne, og man skal derfor hurtigst muligt skrabe vinduerne rene, når de er blevet skyllet.

I nogle områder er der mere kalk eller andre mineraler i vandet, og det betyder man skal være ekstra opmærksom, og det er ikke nok bare at skylle efter. Men er vandet helt rent, kan man godt nøjes med blot at skylle ruden med rent vand.

En skraber giver dog en lang række fordele, som at man er sikker på et ensartet resultat uanset vandet, og man kan desuden også spare lidt på vandet, hvilket selvfølgelig er at foretrække, både for dig og for miljøet.

Det næste punkt er en stige. Stigen er også kun nødvendig i situationer, hvor man skal op i højden, men her er den også helt uundværlig. Mange professionelle har specielle stiger, som de tager i brug alt efter situationen, da det kan være farligt at komme op i højden, uden det rigtige udstyr.

  1. De rigtige midler

Mange vinduer har en bestemt type behandling, der gør at selvom man kan gøre vinduerne rene med blandt andet salmiak-opløsninger, så bør man ikke selv give sig i kast med det, da de forkerte stoffer kan være skadelige for rammen og andre ting rundt omkring ruden.

Derfor bør man finde ud af, hvilke materialer, der er brugt til en ruder, så man er sikker på, at man kan opnå et godt resultat, uden skader.

Vinduespudsningen kan dog også klares med auto-sæbe, der for det meste kan klare jobbet, uden at skade på elementerne, da det er meget alsidigt.

  1. Den rigtige know-how

Når man pudser vinduer, skal man starte oppe fra. På den måde kommer skidtet ned ad, og det virker måske logisk, men det er vigtigt at hver proces startes oppefra og ned. På den måde opnår du et langt bedre resultat næste gang du pudser vinduer.

Er vinduerne meget beskidte kan man starte med at skylle dem, og ”lægge dem i blød”. Dette er selvfølgelig kun, hvis man ikke har nogen kraftig svamp, og der ikke er for megen solskin. Det kan også være med at spare på sæbevandet, og du kan slippe for at skulle skifte det helt så ofte.

Nedenfor kan du se en video med nogle gode råd til vinduespudsning.