Regnskab og bogføring er områder der keder de fleste danskere og virksomhedsledere, pånær de eksperter der rent faktisk udfører det professionelt. Netop fordi det er kedeligt og kun ender med to ting; man skal af med skat og moms, gør at mange små virksomheder ikke rigtig går ind i det 100%.

Man er pligtig til at holde regnskab med forretningen som firma, uanset hvor stor eller lille den er. Desværre er virkeligheden bare, at mange byggefirmaer og tømrerfirmaer forsøger at udarbejde regnskabet selv. Med meget svingende held. Der er jo en grund til at du er blevet tømrer, murer eller håndværker.

Det er for din passion i byggebranchen og byggeprojekter, snarere end tørre tal. Byggefaget.dk ser derfor nærmere på, hvor alle mindre tømrer -og byggefirmaer bør bestille professionel regnskabshjælp og outsource disse opgaver.

Outsourc og gør det du er bedst til

Det bedste argument for at outsource regnskabsarbejdet er, at du bør fokusere din tid og energi hvor du er bedst. Hvis du er tømrer er det i det håndgribelige tømrerarbejde. Er du ingeniør er det at udtænke det næste projekt og hvordan det kan hænge sammen.

Det er et velkendt faktum, at rigtig mange mindre virksomheder laver fejl i regnskabsarbejdet. Eller snyder sig selv, fordi man ikke kender mulighederne i lovgivningen. Resultatet er dog ofte det samme. Du bruger en masse tid, der kunne være brugt mere nyttigt, tilmed uden at få det ønskede resultat.

Så gør det du er bedst til og betal dig fra at udføre bogføring og lave det årlige regnskab. Der er heldigvis ofte en sammenhæng med omkostningen og din virksomheds størrelse. For jo mindre bilag og kunder, desto mindre arbejde til revisoren.

Vi mener selv at disse 3 årsager bør være nok til at overbevise dig:

  • Mere effektiv arbejdsplads – hvor du bruger tiden på det du kan og elsker!
  • Du får et professionelt og korrekt regnskab.
  • Du kan nemt få adgang til relevante regnskabstal, da de holder orden i tingene.

Vælg registrerede revisorer

Ét er at tage beslutningen om at få udført bogføringen eksternt, noget andet er hvem du vælger til opgaven. Her har du flere muligheder, hvor de statsautoriserede revisorer er dem, med det højeste uddannelsesniveau. Typisk er de desværre også de dyreste.

Byggefaget vil anbefale dig at gå efter en registreret revisor, da det bekræfter et vist uddannelses- og kompetenceniveau. Om vedkommende så er statsautoriseret er mindre afgørende.

Du vil ofte opleve at de har ansatte til lave timepriser, der sidder i bogholderiet og indtaster dine bilag. Det skal du være glad for, da du ender du med en klart lavere pris. Så sørg for at dit revisorfirma benytter dette, ellers kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Vi vil desuden altid anbefale dig at få et estimat af den årlige pris, inden arbejdet påbegyndes. Så du har et prisniveau at forholde dig til på forhånd og som du kan holde dem op på.

Læs også: Håndværker og tømrer a-kasse