Der kan være langt fra tanke til handling, og især tanken om et nyt badeværelse er ikke noget som kommer natten over. Nogle gange kan der gå flere år før man tager tanken til handling, men uanset hvad bør du have gennemtænkt hele forløbet.

Er det en familieforøgelse eller et barn der flytter hjemmefra? Uanset hvilken årsag der er, så handler det i bund og grund om at planlægge forløbet. Processen kan være lang, men med det rigtige forarbejde, så kan du komme nemmere igennem forløbet og ende ud med et godt resultat.

Her kan du læse mere om hvordan du planlægger et nyt badeværelse.

Sådan planlægger du nyt badeværelse

De praktiske aspekter

Nyt badeværelseTil at starte med, så kan det være en god idé at kigge på det nuværende badeværelse og vurdere hvad det er der fungerer i det og hvad der ikke gør. Det kan være familiens behov har ændret sig, og der skal et badekar ind i stedet for et bruser eller lign. Det kan også være der måske skal en ekstra håndvask ind, hvis I er mange der skal deles.

Hvis det er placeret langt væk fra sove- eller børneværelse, så kan det også være en idé at flytte det, eller at der skal gøres plads til vaskemaskine og tørretumbler pga. pladsmangel i bryggers. Alt dette er noget man skal starte ud med at tænke over inden man starter ud, så man ved hvad der skal laves.

Få inspiration online

Når overstående er på plads kan der søges på internettet eller andre steder for inspiration til hvordan det skal se ud, samt hvilke materialer der skal benyttes til de forskellige ting som fx gulv, fliser mm. Du kommer dog ikke udenom, at du nok også bliver nødt til at tage et smut forbi en butik med materialer og hvidevarer til badeværelset, da det er vigtigt at kunne se tingene og mærke dem om ikke andet.

De økonomiske rammer

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at stille nogle økonomiske rammer fra starten af. Hvad er der at gøre godt med og hvor meget skal der bruges på projektet? Umiddelbart kan man ikke regne en præcis pris ud, da man ikke kender alle udgifter til punkt og prikke, men man kan lave en estimeret pris, og dermed lægge en smule oveni for en sikkerheds skyld.

Ofte er der en del uforudsigelige omkostninger når man skal lave nyt badeværelse, som fx gulv, vægge og installationer. Prisen afhænger også meget af om man selv vil stå for arbejdet, eller om man ønsker en professionel indover.

Dertil kommer dit valg af skabe, møbler, hårde hvidevarer og meget mere. Inventarets omkostninger må ikke glemmes i dine udregninger.

Fordele ved at være velforberedt

Ved at være godt forberedt kommer man hurtigt igennem projektet, da man ved hvor man er, og ikke bare famler rundt i blinde. Man har en klar plan over hvad der skal laves, og man kan eventuelt sætte delmål, så man er sikker på at det ikke strækker sig over en alt for lang periode.

Budgettet af projektet er også en vigtig del af planlægningen, da man sikrer at det hele ikke løber løbsk, så man ender ud med ikke at have råd til at færdiggøre projektet. Dette sker desværre for nogle mennesker, og her er det blot fordi at planlægningen ikke har været på plads.

Så hvis du skal ud i at have lavet et nyt badeværelse, så sørg for at have styr på planlægningen.