Mange danske virksomheder går ind i en periode, hvor der skal holdes julefrokoster for de ansatte. Det er meget forskelligt hvordan man afholder det og hvornår, men én ting er sikkert, du skal være fint klædt på.

Specielt mænd kan have svært ved at finde de rigtige tøjsammensætninger. I denne artikel ser Byggefaget derfor nærmere på en passende herrepåklædning til en firma julefrokost, suppleret med gode råd undervejs.

Julefrokoster er uheldigvis en stor synder inden for utroskab, men selvom du ikke har disse hensigter, kan du alligevel godt imponere dine kollegaer. Her kommer god inspiration og anbefalinger til den smarte påklædning for mænd.

Altid skjorte med blazer!

Lad det være sagt med det samme, du skal iføre dig en skjorte til julefrokosten. En t-shirt eller polo er simpelthen for afslappet og ikke stilfuldt nok. Med det samme mænd ifører sig en skjorte, får de bare et andet og mere stilrent udtryk. Det skal du udnytte, så frem med skjorten.

Nu er december en kold måned, så skjorten kan ikke gøre det alene. Her anbefaler vi du tager en blazer uden over for at fastholde det smarte look. Hvis du føler det bliver “for meget” til anledningen eller hvis du ikke har en liggende, kan det godt gå med en flot sweater uden over.

Men bemærk, en forkert/grim sweater kan hurtigt ødelægge looket, så overvej det grundigt.

Slips eller butterfly?

Til skjorten bør du bære en butterfly eller slips. Her er det afgørende at farvesammensætningen er perfekt. Det hele skal passe sammen, men specielt samspillet mellem slips/butterfly, skjorte og blazer er afgørende.

En mørk blazer, en hvid skjorte og en farve butterfly/slips holder altid – omend det er meget traditionelt.

Om du er slips-mand eller butterfly-mand er meget individuelt, så det er helt op til dig selv. Men at krydre skjorten med denne detalje vil kun styrke det smarte og stilfulde look. Det er desværre ikke alle mænd der har lige mange slips eller butterflies i klædeskabet. Alene fordi de anvendes så sjældent.

Hvis du gerne vil have piftet den del lidt op, kan du finde mange moderne modeller online. Her har de mange varianter, der vil være perfekte til manden, der vil have løftet det personlige look. De behøver ikke koste særlig meget, men kan gøre en stor forskel for udtrykket.

Vintersko eller laksko?

Skoene er et svært område for mange mænd. På den ene side er det hamrende koldt udenfor, så de skal helst være varme. På den anden side er vinterstøvler -og sko jo ikke ligefrem  de smarteste.

Beslutningen bør afhænge af hvilken julefrokost du skal til. Der er trods alt forskel på standarden til en tømrer-julefrokost eller en med revisionshuset. Gå efter et par vintersko der er varme indeni, men som stadigvæk har fastholdt det smarte og cool look udadtil.

Det bedste råd vil kan give dig er, at lade dine bukser bestemme. Det kan du ud fra 2 hovedregler:

1: Hvis du har cowboybukser på kan et par varme vintersko godt gå – helst i farver som sort, grå og brun.

2: Hvis du har jakkesæt på har du intet valg – så SKAL du finde de sorte laksko frem!

Med andre ord kan det  godt gå med varme vinterstøvler, til et par jeans og skjorte. Looket vil bare komme til at se mere råt og afslappet ud, men det kan bestemt fungere. Kører du all-in på slips, jakkesæt, manchetknapper osv. så kan du ikke komme udenom lakskoene.

Opsummering

Her til sidst er det blevet tid til at opsummere din påklædning til firma julefrokosten. Den bør bestå af følgende:

  • Smarte vinterstøvler eller laksko (til jakkesættet)
  • Skjorte
  • Blazer
  • Butterfly eller slips

Med den herrepåklædning vil du helt sikkert se godt ud og være klar til at imponere dine kollegaer.