Krisen er snart ved at være blæst over og i mange år har eksperter gisnet over hvilke områder, der vil være blevet ramt hårdest. Byggebranchen ser heldigvis ud til at være kommet fornuftigt ud af krisen.

Det ser nemlig ud til, at de danske byggevirksomheder overordnet set er i fremgang. Det er godt nyt for byggebranchen. Vi ser på de aktuelle historier og nyheder i 2015.

Aktuelt i byggebranchen 2015

Fremgang at spore

Byggebranchen er i fremgang. Ifølge en undersøgelse lavet af Spar Nord og erhvervsdatabasen Proff.dk, der har analyseret de første 7.650 regnskaber, som danske byggefirmaer har sendt til Erhvervsstyrelsen i år, så ser det lyst ud. Regnskaberne strækker hele fem år tilbage, og kan derfor vise den udvikling, der er sket i de forskellige firmaer.

Den øgede egenkapital og indtjening har ikke været så god siden tallene i 2010. Det er uden tvivl en glædelig nyhed, at byggefirmaerne ser ud til at klare sig godt og at de positive tal stiger, men både Spar Nord og eksperter på området er i tvivl, om fremgangen vil blive ved i 2015.

Grønne løsninger i større stil

Der er for tiden meget fokus på miljø, grønne initiativer og bæredygtige løsninger, når det kommer til byggebranchen. Flere forskellige byggefirmaer går sammen om at skabe innovative løsninger, for overordnet set at skabe et grønnere Danmark. Der er stor sandsynlighed for, at de grønne løsninger vil være i fremgang de næste par år.

Kvalificeret arbejdskraft

På trods af at der er fremgang i branchen, står byggefirmaerne i Danmark også over for problemer. I rigtig mange forskellige virksomheder, har det været svært at finde kompetent dansk arbejdskraft. Derfor er mange firmaer gået over til at ansatte udenlandske medarbejdere i firmaerne.

Generelt er der et billede af, at væksten er steget, der er større efterspørgsel på arbejdskraft, men de forskellige byggevirksomheder har svært ved at følge med efterspørgslen, netop på grund af mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Netop ansættelsen af udenlandsk arbejdskraft, kan risikere at skade både kvaliteten og arbejdsmiljøet i den enkelte virksomhed. Så det bestemt et område hvor man skal være grundig i sin rekruttering.

Læs også: 3 gode råd til et godt arbejdsmiljø