Det kan være svært at finde pengene til et nyt tag, men samtidig er det ofte en udgift, der ikke kan vente i lang tid.

Uanset om det er renovering, eller om du er i gang med at få bygget nyt, kan det være svært at finde plads til i økonomien.

Heldigvis er der forskellige muligheder for at få hjælp til projektet. Vil du gerne låne til et nyt tag, er det en god idé at læse med her. Byggefaget gør dig klogere på mulighederne som privatkunde.

Hvordan skaffer jeg penge til nyt tag?

Først og fremmest er det en mulighed at låne på nettet, hvis du har brug for et nyt tag. Overvejer du, om det er en god løsning for dig er det en god idé at sammenligne de mange forskellige muligheder. Start med at klargøre præcis hvad du har brug for. Er det fx. 20.000 eller 60.000 kroner? Pengebeløbet har en del at sige for hvem der kan hjælpe dig.

Den klare fordel ved firmaerne på nettet er, at de ikke blander sig i formålet eller årsagen bag. Det gør derfor ingen forskel om du søger lån til nyt tag, renoveringer i hjemmet eller en ferie med familien. Den “frihed” finder du ikke andre steder.

Nettet er blevet et godt og hurtigt alternativ til banken, da det er langt nemmere at blive godkendt og da de billigste udbydere har meget fornuftige renter. Det er ikke engang sikkert banken kan matche det niveau.

Det kan være en god idé at ansøge flere steder for at indhente forskellige lånetilbud – det er gratis og uden forpligtelser. Beløbsgrænserne på nettet strækker sig mange steder fra 5.000 – 400.000 kroner, så der skal nok være firmaer, der kan hjælpe dig.

Det er en god idé at sætte sig ind i alle alternativer og ikke mindst få en god pris på tagprojetet. Jo billigere det bliver, desto færre penge har du behov for. Du kan læse mere om at låne penge til nyt tag på www.stlaan.dk hvor de altid hjælper dig godt i gang og giver gode råd til hvorfor du bl.a. bør huske at isoleret loftet.

Banken – hvad siger de?

Den første tanke hos mange er banken. Du bør bestemt forhøre dig i banken, men du skal ikke være for optimistisk medmindre du har en sund privatøkonomi. Og medmindre de kan se en positiv effekt ved dit tagprojekt.

Lige med taget, kan det styrke/vedligeholde boligens værdi og måske endda have en positive indflydelse på varmeregningen. Så tal også med din bank for at høre, hvad de kan tilbyde dig.

Optimalt set får du både indhentet renter fra banken og 1-2 udbydere online. Det giver dig det optimale udgangspunkt for at udvælge den billigste løsning, eller den der passer bedst til dine behov.

Gå altid efter den laveste ÅOP

Vælger du at låne til dit nye tag fra en online låneudbyder, er det som nævnt en god idé at sammenligne de forskellige tilbud. Således du finder den billigste løsning. Der er mange forskellige omkostninger ved lån, der er både renten og en række udgifter og gebyrer.

Når du sammenligner lånene er det en god idé at se på ÅOP, da det medtager alle forpligtelser for dig som kunde. Her er både renter og alle de andre udgifter medregnet. Alle låneudbydere skal opgive ÅOP, derfor er det en let måde at sammenligne på. Gå altid efter den laveste ÅOP, på den måde finder du den billigste løsning.