Et gulv i hjemmet betrædes hundredevis af gange hver eneste dag. Med tiden vil det vise sig i form af slid. Selvom dit gulv er af højeste kvalitet, vil der komme et tidpunkt, hvor det er på tide at skifte det ud.

Men hvad koster det egentlig at få skiftet sit gulv i køkken, stuen eller andre rum? Byggefaget ser på de faktorer der påvirker prisen. 

Elementer der påvirker prisen

  • Antal kvadratmeter

Ligesom med alle andre produkter, betyder det  noget hvor meget materiale hådnværkerne skal bruge. Hvis du har brug for gulv til din stue, vil det derfor højst sandsynligt koste mere, end hvis du skulle bruge et mindre nyt gulv til dit bryggers.

  • Materiale

Materialet, der anvendes, har selvfølgelig også en effekt på prisniveauet. Nogle materialer er bare dyrere end andre. Enten fordi de er sværere at skaffe for producenter, eller også fordi de koster mere at fremstille. Derfor kan du også spare mange penge, hvis du ikke har behov for det mest sjældne materiale, forhandleren kan tilbyde.

  • Udbyder

Som på alle markeder er der konkurrence om kunder. Det har også sin effekt på prisen, da udbyderne er nødt til at komme med tilbud på deres varer, så du beslutter dig for at købe dit nye gulv hos dem. Derfor kan det også være en rigtig god idé at tjekke flere forskellige tilbud på gulve hos forskellige udbydere.

Hos Tilbuddy kan du nemt indhente tilbud på din opgave. Uanset om det er håndværkere, malere eller elektrikere mv. du søger.

  • Rummets vinkler

Det kan måske lyde lidt mærkeligt, men priser kan også stige, hvis rummet har anderledes vinkler en de almindelige 90 grader i hjørnerne. Så skal udbyderne nemlig skære materialet til, for de fleste materialer kommer normalt i rektangler eller kvadrater. Prisen vil derfor stige, hvis

Indhent flere tilbud og få den laveste pris

Som nævnt tidligere vil du kunne finde mange tilbud, hvis du kigger ved forskellige forhandlere. Du kan helt sikkert spare mange penge, hvis du tager dig tid til at finde det rigtige tilbud. Herunder har vi fundet nogle prisindikationer fra et par udbydere. Det kan give et indblik i priserne.

Gulvlageret.dk: Her har de et stort udvalg af forskellige gulve. Du kan blandt andet få et lamelparketgulv til kun 119 kroner per kvadratmeter.

Silvan: Hos den populære kæde Silvan kan du også få mange forskellige gulve. Deres billigste lige nu er et laminatplankegulv til kun 79 kroner per kvadratmeter.

Vil du gøre det selv?

Hvis du foretrækker at gøre det selv, har du helt sikkert brug for at læse en masse guide og se videoer, så du udfører det korrekt. Resultatet kan sagtens blive godt, men det kræver du har flair for det.

Vi har fundet en god video frem der viser, hvordan du lægger nyt trægulv. Bemærk at materialet kan påvirke fremgangsmåden.