I en virksomhed er medarbejderne det allervigtigste. Det er dem der får det hele til at løbe rundt og fungere. Derfor er det vigtigt at passe på dem. Det betyder blandt andet at virksomheden skal skabe en sikker arbejdsplads, så medarbejderne ikke kommer til skade.

SnerydningI nogle brancher er dette mere omfattende end andre. For alle virksomheder med parkeringspladser eller andre fælles arealer, gælder det dog om at holde sikkerheden oppe, når vintervejret sætter ind. Det indebærer også at virksomheden få ryddet veje og parkeringspladser for sne, så der ikke sker uheld.

Indhent et godt tilbud på snerydning

Når vinteren trænger sig på, er det vigtigt at være opmærksom. Store mængder sne og glatte veje kan udgøre en stor fare, og derfor er det vigtigt at rydde for sne jævnligt. Hvis der ikke er medarbejdere der kan håndtere rydningen, kan virksomheden i stedet kontakte professionelle snerydere til at fjerne sneen. Virksomheden kan få et tilbud på snerydning fra flere forskellige steder, og sammenligne de bedste tilbud. Prisen afhænger meget af størrelsen, samt hvor ofte, der skal ryddes for sne.

De offentlige arealer er også virksomhedens ansvar

Når det kommer til at holde arbejdspladsen pæn, ren og sikker, så må man ikke glemme de offentlige fortov og andre offentlige arealer, som ligger omkring virksomheden. Ligesom husejere, er det virksomhedens ansvar, at sørge for at fortovene er farbare.

Det betyder at de også skal ryddes, når der er faldet sne. Det er vigtigt at huske at få med, når du bestiller snerydning til arbejdspladsen.

Få en rydning fra gang til gang eller en fast aftale

En vinter kan føles som lang tid, og især i Danmark. Selvom det ikke sner lige meget hver vinter, så kommer der altså stadig frost og spejlglatte veje. Snerydning dækker ikke kun rydning af sne, men også at salte vejene.

Derfor kan det være en fornuftig idé at oprette en fast aftale for saltning og rydning, på arealerne ved virksomheden. Så er du sikker på at parkeringsplads og fortov altid er sikkert og farbart.

Minimer risikoen for sagsanlæg

Der skal ryddes sne og saltes for at sikre medarbejdernes sikkerhed på arbejdspladsen. Det er et lovkrav og derfor kan manglende snerydning også føre til sagsanlæg. Så der er god grund til, at det er i virksomhedens interesse, at sørge for jævnlig rydning. Ellers kan virksomheden risikere at skulle betale erstatningskrav, og det kan hurtigt løbe op i mange penge.