Gulv til køkken

Et af de rum i huset, hvor du opholder dig allermest, er køkkenet. Her laves der mad stort set hver dag, der tales om hverdagens strabadser og der vandres ind og ud dagen lang.

Derfor bliver gulvet i køkkenet naturligvis med tiden slidt ned, men nogle gulvtyper holder bedre end andre.

Kendetegn ved et godt køkkengulv

Når et gulv benyttes meget bliver det naturligvis slidt ned med tiden, og så er det tid til at få det skiftet. Udover udseendet af køkkengulvet er der også andre ting, der kendetegner et godt materiale.

Et køkkengulv skal være holdbart, da det vil komme ud for lidt af hvert. Her er valget af materiale meget vigtigt, da holdbarheden kan variere fra materiale til materiale. Et køkkengulv skal kunne holde til, at der bliver gået rundt på, men det skal helst også kunne klare lidt større stød, end du kan forårsage med dine fødder, da der før eller siden nok vil blive tabt en gryde eller pande.

Et godt valg er også kendetegnet ved, at det får dig til at føle dig hjemme. Derfor spiller udseendet selvfølgelig en stor rolle i valget af materiale og farve. Nogle foretrækker lysere gulv, men her er det nemmere at se skidtet samle sig.

Materialer til køkkengulvet

Langt de fleste materiale til gulve kan bruges i køkkenet, men nogen egner sig bedre end andre, fordi de er mere holdbare og lettere at gøre rent. For eksempel er gulvtæppe et rigtig dårligt valg, da det ville være svært at få spildte væsker af et gulvtæppe. Vi har fundet nogle af de mest velegnede materialer til køkkenet.

  • Trægulv

Trægulv giver en hyggelig stemning, hvilket bestemt ikke skal underprioriteres, når du skal vælge materiale. Det er bedst med et lakeret trægulv på strøer, da det er nemt at vedligholde og gøre rent.

  • Laminatgulv

Laminatgulvet er også oplagt i køkkenet, da det er let at vedligeholde og nemt at rengøre. Det er endda forholdsvis nemt at lægge selv, hvis man er interesseret i det. Du skal dog ikke tabe varme genstande, da det kan give grimme mærker i overfladen.

  • Fliser

Fliser eller klinker er også velegnede til køkkengulv, da de er lette at vedligeholde. Du skal dog være opmærksom på, at fugerne ikke tåler syre, så der skal passes lidt på under rengøringen.