Gulv til badeværelse

Dit badeværelse er fyldt med fugt og vand, så derfor skal dit badeværelsesgulv også kunne holde til disse ting. Hvis gulve består af et materiale, der ikke kan tåle fugt og vand, kommer det til at koste dig dyrt på sigt.

Badeværelsesgulv skal kunne tåle meget vand

Du går i bad hver dag, du bruger håndvasken på badeværelset flere gange om dagen, og der løber vand i rør under dit badeværelsesgulv. Udover den direkte kontakt med vand er det også hele tiden udsat for fugt, hvilket kan være rigtig dårligt for nogle materialer.

Derfor er det essentielt at vælge et materiale til dit badeværelsesgulv, som ikke krakelerer, når det kommer i kontakt med vand. For selv hvis du skraber gulvet og lufter ud efter hver eneste brusebad, du tager, vil vanddampene der ofte opstår på badeværelset på sigt have en negativ effekt på gulvet, hvis du ikke har valgt det rigtige materiale.

For at undgå svamp og råd skal det rigtige materiale findes, men det er også ekstremt vigtigt, at alle revner og fuger er tætte, så der ikke trænger fugt og vand ind i væggene og ned i gulvet, da det med tiden vil ødelægge badeværelsesgulvet og væggene.

Materialer til badeværelsesgulvet

Vi har fundet de materialer, som er gode at bruge til et badeværelsesgulv. Gå uden om træ som materiale, da træ er meget modtageligt over for fugt og vand og derfor ikke er beregnet til vådrum som badeværelset.

  • Keramiske fliser

Keramiske fliser er gode til vådrum, da de med deres lukkede overflade både er vandafvisende og nemme at rengøre. Til buede overflader på badeværelset kan små fliser, som kaldes mosaikfliser, anvendes. Husk at tjekke, at alle fuger er helt tætte, så der ikke trænger fugt ned i gulvet og ind i væggene.

  • Granit

Granit er en natursten, som er meget hård og ekstremt slidstærk, hvilket gør den god til gulvet på badeværelset, da fugt og vand ikke har nogen effekt på den. Granit kan både fås matslebet og poleret, så du kan få dit bad til at have det rigtige look.

  • Marmor

Marmor får dit badeværelse til at se meget elegant ud, men ubehandlet marmor suger nemt vand og snavs, så det kræver behandling med voks eller andre midler, hvis du vil gøre det mindre modtageligt over for fugt og fedtstoffer.

På Bolius kan du læse mere om de enkelte gulvmaterialers fordele og ulemper. Det er altid afgørende du sætter dig ind i de enkelte materialers egenskaber, så du er sikker på at vælge den rette løsning.