Overvejer du at bygge swimmingpool i hjemmet, så kommer Byggefaget her med vores guide til, hvordan du kommer godt i gang. Vi ser nærmere på hele processen, de vigtige overvejelser og aspekter undervejs.

Det er ikke en trin for trin guide, men den vil helt sikkert give dig et bedre indblik, så du ved præcis hvordan byggeprojektet bør gribes an.

En stor investering

Som det første bør du være bevidst om at swimmingpools er en stor investering, der koster mange tusinde kroner. Det er faktiske en af de mest omkostningstunge installationer i hjemmet. Omvendt vil det hæve boligens værdi og gøre den mere attraktiv, når den engang skal sælges.

Så swimmingpools er generelt en stor investering, men behøver bestemt ikke give et dårligt afkast.

Har du ikke særlig mange penge til rådighed på kontoen, bør du derfor starte med at undersøge opgavens omkostninger og muligheder for at skaffe finansiering.

Former for swimmingpools

Inden du kommer så langt, vil vi her se nærmere på de forskellige former for swimmingpools. De kan nemlig findes i en del materialer, alt efter dine behov. Her er de mange typer swimmingpools i hver deres materialer:

  • Beton
  • Glasfiber
  • Træ
  • Panel pools
  • Stål

Research materialernes fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper ved alle de 5 materialer, så undersøg hvad disse indebærer, inden du træffer din beslutning. På den led undgår du, at der pludselig kommer ting bag på dig, når først byggeprojektet er igangsat og materialet er valgt.

Indendørs eller udendørs?

Om din swimmingpool skal være placeret indendørs eller udendørs, bør medtænkes når du udvælger materialet og størrelsen. Det omkringliggende miljø stiller naturligvis visse krav til poolens egenskaber og slidet på den. Om det skal kunne tåle til store mængder snavs, blæst og vind. Eller om den er godt beskyttet indvendig.

 

Kom godt i gang med disse 3 steps

Nu til selve byggeprojektet og hvordan du kommer i gang på bedste vis. Vi mener der er 3 essentielle skridt, når du skal til at bygge swimmingpool. Den kan du læse mere om her:

1. Få klarlagt alle behov og ønsker

Som det første bør du få klarlagt alle behov og ønsker til din nye pool. Hvor den skal være placeret, i hvilket materiale, hvad dit budget er og meget mere. Jo mere detaljeret din opgave er beskrevet, desto nemmere vil du have med at få indhentet flere tilbud.

Det vil ligeledes hjælpe dig med målrettet at gå efter det du søger.

2. Indhent tilbud på opgaven

En swimmingpool kan hurtigt komme til at koste i omegnen af 100.000 kroner. Det er en stor investering for mange familier og derfor gør du klogt i at indhente flere tilbud. Der kan godt være flere tusinde kroner til forskel, så det er bestemt besværet tiden værd.

Så find frem til 3-4 specialister inden for anlægning af swimmingpools og få dem til at vurdere opgaven, samt give et tilbud. Du vil med garanti opleve forskelle i pris og tidshorisont. Den indledende dialog vil ligeledes hjælpe dig med at udvælge den du bedst kan lide.

Ét er at finde anlægseksperter, noget andet er hvor du bør købe poolen. Her er mulighederne webshops eller de fysiske butikker. Igen bør du undersøge muligheder, for at finde den helt rigtige variant.

3. Sæt i gang

Du har nu materialer og håndværkere på plads, så det er tid til at sætte i gang. Vi kan kun understrege, at du ikke bør kaste dig ud i anlægningen som et gør-det-selv projekt. Det kan ende virkelig galt.

Få professionelle på sagen, men vær ikke bange for at være med hele vejen, så resultatet bliver præcis som du ønsker det.

 

Byggefaget håber du er blevet klogere på de centrale overvejelser og hvordan du kommer godt i gang med at anlægge ny swimmingpool.