Guide: Billige byggematerialer online

Det er altid en hårfin balance når der skal findes byggematerialer til et nyt projekt. På den ene side vil man gerne finde billige materialer og på den anden side, skal kvaliteten være i orden.

Der er intet værre end at bruge mange tusinde eller millioner af kroner på et stort byggeri, hvis kvaliteten eller holdbarheden er ringe i byggematerialerne.

I denne artikel vil Byggefaget.dk se nærmere på hvordan du finder billige byggematerialer online, uden at gå på kompromis med kvalitet eller holdbarhed. Det handler nemlig bare om at handle de rigtige og mest prisvenlige steder.

Læs mere her – guiden er relevant for byggefirmaer, håndværkere såvel som private gør-det-selv mænd. 

Vi har valgt at inddele vores guide i 3 antal faser.

1. Hvad har du behov for?

Det første du skal gøre er at blive helt skarp på hvad du søger? Er det træbrædder, fliser, beton eller noget helt fjerde. Du skal have klarlagt mængden og typen. Hvis du er i tvivl om hvad du går efter, vil det være langt mere besværligt og tidskrævende at finde de bedste priser.

Når du har klarlagt dine behov kan du mere målrettet søge dig frem på nettet.

2. Brug prissammenligningssider

Der findes efterhånden en del prissammenligningssider på nettet som er til gavn for alle forbrugere og virksomheder. Det skaber nemlig gennemsigtighed og overblik over prisniveauet. Så i stedet for at besøge 4-5 forskellige webshops, kan du besøge en sammenligningsside som Pricerunner, hvor du finder mange produkter inden for byggematerialer.

Du vil hurtigt kunne søge dig frem til de relevante produkter, vurdere priserne og tage en beslutning. Brug prissammenligningstjenesterne når du handler på nettet – de er til for det samme!

3. Tjek webshop inden du handler

Men hov – hvad så med kvaliteten på materialerne! Det er jo ikke fedt at finde en shop med billige byggematerialer online, for så at opdage de leverer en dårlig kundeservice eller elendige produkter.

Du bør derfor tjekke op på webshoppen inden du foretager dit køb. Det kan du gøre på sites som Trustpilot og Dethitter. To af de mere udbredte i Danmark. Søger du på webshoppens navn på Google, kan du ligeledes tjekke om der gemme sig negative historier.

HVIS du handler i anerkendte butikker som XL Byg eller Bygmax mener vi dog ikke at det er nødvendigt. Det er primært hvis du støder på mere ukendte webshops det kan være en god ide.

 

Gode råd inden køb

Hvis byggematerialerne er til et projekt som håndværkerne skal hjælpe dig med, er der god grund til at lade dem bestille dem selv. Og omvendt skal man som byggefirma være meget opmærksom på at materialerne er CE-mærkede og rummer en passende garanti.

Genbrug af byggematerialer?

De aller billigste byggematerialer er selvfølgelig dem der genbruges? Der er en stigende tendens til, at flere og flere genbruger dele af husets materialer. Se bare videoen nedenfor.

Om det er løsningen til dit byggeprojekt er mere tvivlsomt, men det kan være en mulighed ved renovering af huse.