Det er ikke alle har har muligheden af luksuriøs meget plads på sit badeværelse. Hvad de fleste af os gør er, at have skuffer og skabe proppet med makeup, deodoranter, barberskrabere, tandpasta og toiletpapir.

Selv om bedre opbevaringsmuligheder kan hjælpe med overstående, så er det også en god idé at give en illusion, om at rummet er større, og her vil vi komme med gode råd til at få dit lille badeværelse til netop det.

Få dit lille badeværelse til at syne større

Højden

Vertikale linjer kan skabe højde i et rum ved at drage øjet opad. Prøv at få dine badeværelsesfliser på væggen til at nå op til loftet, da det giver en illusion om et større rum. Du kan også male vertikale striber på væggene.

Gode råd ved lille badeværelseLys og spejle

Spejle er en god måde at få mere dybde, bredde og længde til et lille rum på. Brug af spejle kan også hjælpe med at fordel lyset i rummet og få det til at virke lysere.

Gør brug af naturligt lys, og lad vær med at blokere vinduerne med tunge persienner. Du kan også overveje ovenlys, hvis der ikke kommer sollys ind i badeværelset naturligt. Et godt tip er også, at sætte hylder op tæt på loftet og sætte lys under hylderne.

Farven

Keep it simple når rummet er småt. Vilde mønstre eller tapeter vil ikke gøre noget godt for rummet, og det samme med mørke farver. Lyse vægge, gulve og interiør kan få et rum til at virke større. Tænk f.eks. på at bruge pastelfarver, neutrale farver eller hvid. Hvis du vil tilsætte lidt ekstra farve, så overvej en farverig bademåtte, håndklæder eller nogle planter.

Fliser

Større fliser i badeværelset kan være med til at skabe illusion om mere plads, og du behøver heller ikke særlig mange for at dække rummet til. Du kan også skabe mere rum ved at vise så meget af gulvet som muligt, og ikke dække det til med for mange ting.

Opbevaring, håndvask og bad

En pedestal håndvask er en god måde at skabe mere plads på, da de ikke sidder monteret på et skab. Når man vælger sådan en skal man dog være opmærksom på, at der ikke er særlig meget plads til opbevaring, og så skal nok overveje en hylde (en hylde over toilettet er en god idé). Hvis du skal have et badekar, så overvej at købe et lille et, men med mere dybde.

Døre

Skydedøre kan være en god tilføjelse til små rum, da de tillader ekstra plads, og i små rum tages alt i betragtning. Hvis du bruger en almindelig dør, så lad vær med at hæng dine håndklæder på knager på væggen, og placer dem i stedet bag døren, for et mere rent og stilfuldt look.

 

I et lille badeværelse vil der sjældent være plads til en bordplade og den kan med fordel “spares” væk, da vasken og skabet kan løse en række af de praktiske problemer.