Bordplade til køkken

Et af de mest benyttede elementer i en husstand er bordpladen i køkkenet. Derfor er det vigtigt at finde en variant, som har høj kvalitet og er lavet af materieler der ikke forgår nemt.

Vi guider dig her til at vælge den køkkenbordplade der matcher dine behov og så ser vi nærmere på de centrale egenskaber og materialerne på markedet.

Guide til at vælge køkkenbordplade

Før du går i gang med at shoppe bordplader til dit køkken, er det vigtigt at tage mål til bordet. Herefter kan du målrettet gå efter en passende model.

Derefter skal du vurdere, hvordan du ønsker udtrykket i køkkenet. Der findes forskellige materialer, som egner sig godt til formålet. Mange forskellige træsorter, stål og beton er alle populære materialer til bordplader i køkkenet.

Hvis du har svært ved at forestille dig dit køkken med din nye bordplade, kan du forsøge at indrette din bolig med de mange indretningsprogrammer, du kan finde online. De lader dig visualisere dit hjem i 3D, hvor du nemt kan skifte de forskellige elementer ud.

Det er noget nemmere at gøre det virtuelt, end at skulle skifte en fysisk en ud, hvis du ombestemmer dig, efter du fx. har implementeret en plade i stål.

Køkkenets krav til bordpladen

Krav til bordpladen i køkkenet varierer fra husstand til husstand. Hvis du har en familie med mange mindre børn, er det en god idé at få en bordplade, hvor fedtede fingre er nemme at vaske af. Her skal vedligeholdelsen gerne være ekstra nem.

Hvis du laver meget mad i køkkenet er det vigtigt med et materiale som kan holde til, at du stiller gryder, pander og andre varme genstande direkte på den. Vi har herunder samlet de tre mest populære materialer:

Træbordplader

Træ er det materiale, der kræver mest behandling og vedligeholdelse. Eg, ask og bøg er gode træsorter til bordplader, da de er hårde og derfor modsandsdygtig for slag og fugt. En bordplade af kvalitetstræ kan være ret dyr, og mange afholdes fra at købe dem, da de kræver så meget vedligeholdelse.

Stålbordplader

En stålbordplade er måske den mest holdbare løsning og kan stort set ikke slides op. Det er også det mest hygiejniske materiale og kræver næsten ingen vedligeholdelse udover den almindelige rengøring. Prisen for en stålbordplade er hverken høj eller lav i forhold til andre materialer, men ligger omtrent i midten.

Betonbordplader

Betonbordplader er de seneste år blevet meget populære i køkkener i Danmark. Særligt på grund af sine fleksible egenskaber, har beton vundet indpas. Pladen kan formes i alle mulige former, hvilket giver dit køkken et unikt udseende. Til gengæld kan beton ikke holde til ret meget. Det tåler ikke fedt, stærke farver og syrer, så derfor er beton ikke et ret godt valg, hvis du regner med at bruge bordpladen meget.