Bordplade til badeværelse

Toilettet, badet og vasken er de vigtigste ting på et badeværelse, men bordpladen glemmes ofte. Det skal dog ikke undervurderes at have en god bordplade på badeværelset, så der kan skiftes bleer, lægges make-up eller barberes ordentligt.

De fremstilles i forskellige materialer og det er en smagssag, hvilket materiale der er bedst. Vi ser her nærmere på de mest populære materialers egenskaber, fordele og ulemper.

De vigtige egenskaber for en bordplade

En bordplade skal selvfølgelig altid være holdbar, lige meget om hvor den placeres i huset. Men i badeværelset er det utroligt vigtigt, at den udover at være holdbar også kan holde til vand og fugt, da bordpladen på badeværelset helt sikkert vil blive udsat for begge dele.

  • God holdbarhed
  • Kan klare fugt og store mængder vand
  • Nem at vedligeholde

Derudover er det op til dig at vurdere, hvilke egenskaber der er vigtigst for dig. Nogle vil gerne have en bordplade, der giver et hyggeligt skær på badeværelset, mens andre går ofte et mere moderne islæt. Vi har samlet de mest populære materialer og beskrevet dem, så du kan vurdere, hvad der passer bedst til dig.

Træ

Et træbordplade tilføjer en naturlig og hyggelig stemning til dit badeværelse. Til gengæld kræve træ en del vedligeholdelse og behandling, hvilket afholder mange fra at købe i materialet træ. Prisen på kvalitetstræ ligger også forholdsvis højt, men til gengæld kommer de fleste træbordplader forbehandlet, så de er klar til brug, når du køber dem.

Corian

Corian bordplader er meget hårde og derfor lette at gøre rene. Det gør materialet utroligt hygiejnisk, når det anvendes til bordplader. Plader i Corian kan svejses sammen, og der er mulighed for at vælge over 100 forskellige farvenuancer, så du kan få en helt unik løsning. Du kan endda forme vasken i selve bordpladen, så du får en integreret løsning.

Marmor

Marmor er et utroligt slidstærkt materiale, som kan give badeværelset et klassisk og elegant udseende. På grund af indholdet af mineraler i marmor, ses det i mange forskellige farver og hårdhedsgrader. For at gære rengøring af en marmorbordplade nem, er de tit overfladebehandlet med en beskyttende sanitets-gelcoat.

Granit

Granit er et 100 procent naturligt materiale, der er dannet gennem millioner af år af flydende stenmasse, som er størknet. Det er flot, slidsstærkt og kræver stort set ingen vedligeholdelse. Derfor er det oplagt til bordplader på badeværelset, hvis du ikke har lyst til at behandle din pladen hele tiden, og hvis du vil have en variant, der bringer æstetik ind på dit badeværelse.