Den stigende popularitet inden for leasing af biler har resulteret i flere forskellige leasingformer der hver især har sine fordele for private og virksomheder med forskellige behov.

Det har medført at det efterhånden kan være noget af en jungle at bevæge sig ind i leasingverdenen. Med denne artikel får du hjælp til at forstå de mange begreber og typer på markedet. Se meget mere i vores komplette guide.

 

De forskellige leasingtyper

Privatleasing

Privatleasing er den mest velkendte form for leasing som i høj grad har vundet indpas i Danmark grundet de høje bilafgifter. Privatleasing af biler er i princippet leje af en bil i en periode som er længere end 6 måneder. Princippet er at man leaser en bil i to eller tre år til et fast månedlig beløb. Med i denne aftale hører et bestemt antal kilometer som man kan køre uden yderligere beregning.

Værd at vide

Alle disse aftaler er eksklusivt forsikring. Samtidigt er vedligeholdelse og service med i prisen så der opstår ikke uventede omkostninger. Hvis du kører mere end de aftalte kilometer skal du betale et gebyr per ekstra kilometer.

Hos FDM finder du alt du vide om denne type.

 

Splitleasing

Splitleasing er en form for leasing, som henvender sig til virksomheder og deres medarbejdere. Ved hjælp af et elektronisk baseret GPS system, føres en kørebog igennem hele perioden hvor både den private kørsel og firmakørslen rapporterer separat. Dermed kan medarbejderen bruge bilen privat samtidigt med at firmaet sparer på omkostningerne.

Værd at vide

Det er vigtigt at kørebogen vedligeholdes og opdateres løbende. Indrapporteringen af både den private og firmakørslen skal ske hver måned.

 

Flexleasing

Flexleasing af brugte biler, som er importeret fra udlandet. Der er her tale om de større luksuriøse biler, som man kan lease billigere end hvis der var tale om normale danske biler. Vedligeholdelsen og servicering af bilerne skal man selv sørge for og dermed er der flere udgifter ud over de månedlige gebyrer.

Værd at vide

Efter endt leasingperiode skal man selv sørg for at sælge bilen. Derfor skal man være meget opmærksom på bilens brugt værdi i løbet af perioden. Prisen som bilen skal sælges for, bliver ofte aftalt ved begyndelsen af perioden. Bilen kan dog sælges i udlandet da registreringsafgiften ikke er betalt.

 

Minileasing

Minileasing er en form for forlænget leje af bilen. Bilen leases ofte en måned ad gangen hvor perioden kan forlænges efter behov. Denne løsning egner sig bedst til mennesker, som har akut behov for et transportmiddel.

Værd at vide

Der skal ikke betales en engangsydelse ved minileasing, som vi ellers kender det fra privatleasing. I aftalen er der et bestemt antal kilometer, som man kan køre hvert måned, men man skal betale for de kilometer man har kørt over de aftalte kilometer.

 

Brugt bil leasing

Brugt bil leasing er en endnu billigere måde at lease biler på. Her er der tale om brugte biler, hvilket gør det muligt at lease bilerne til fordelagtige priser. Der er ofte tale om biler, som er blevet leaset fra ny og hvis første leasingperiode er udløbet. Princippet er stort set det samme som for privatleasing, men der er flere ting man skal være opmærksom på inden man skriver under på kontakten.

Værd at vide

Den bil du leaser er brugt og har kørt en del kilometer. Dermed er garantien udløbet og du skal sikre dig at det er indehaveren som skal stå for vedligeholdelsen og serviceren. Ligeledes bør du sikre dig at det er indehaveren som skal stå for reparation af eventuelle fejl og mangler på bilen.

 

Vi håber du har fået et indgående kendskab til de mange typer og løsninger, så du nemmere kan vælge det rette match for dig eller din virksomhed.