Indretningen handler meget om at finde de rigtige skabe, pyntegenstande, hvidevarer og andet inventar til hjemmets vigtigste rum.

Indretningsprocessen er ikke altid nem og derfor giver vi dig 10 gode tips i denne artikel. Råd du altid bør have i baghovedet, uanset hvilket rum du skal i gang med at indrette.

1. Start med budgettet

Start med at fastlægge budgettet, så du ved hvor meget du har at give af. Der er ingen grund til at fokusere på for dyre løsninger, hvis du alligevel ikke har råd.

2. Tag mål af rummet

Tag mål af rummet, så du ved hvor store dine skabe og bordplade må være. Eller hvor dine hvidevarer skal stå i køkkenet.

3. Brug 3D programmer for at visualisere

Målene kan ligeledes være til stor hjælp, hvis du får lyst til at bruge 3D programmer. De kan være til stor nytte, når du skal have indrettet rummet, da du nemt kan flytte rundt på elementerne og skabe en passende opbygning.

4. Undersøg flere muligheder

Undersøg altid flere muligheder, frem for at forelske dig i det første du ser. Der kan være penge at spare eller bedre alternativer du overser, ved at være for hurtigt ude med beslutningen. Alle shops og butikker har forskellige ting at tilbyde dig.

5. Husk at vælge materialer med rette egenskaber

Rummet er med til at definere de vigtige egenskaber for bordpladen, gulvet og skabene. Du skal derfor sørge for at tænke over rummets krav og vælge materialet ud fra dette.

6. Gå efter stilfulde og moderne farver

Gå efter de stilfulde og moderne farver, så rummet aldrig bliver grimt og utrendy. Det kan i sidste ende gøre din bolig sværere at sælge. De stilfulde og tidløse farver vil i høj grad være hvid og lyse farver.

7. Vælg energivenlige hårde hvidevarer

Vælg energivenlige hårde hvidevarer, for selvom de kan være en smule dyrere, tjener de sig ind i længden på lavere energiforbrug. Det er alle pengene værd og så gør du en god gerning for miljøet.

8. Skab personlighed med inventar og billeder

Ingen rum må blive for minimalistiske eller kedelige, så skab personlighed med inventar og billeder. Det kunne være nips ting, flotte billeder og lignende, der viser hvilken personlig stil du har – udover at være til hvide farver og et stilfuldt udtryk.

9. Tjek aktuelle tilbud

Der vil løbende være tilbud på en samlet løsning, hvis du fx. skal have udskiftet køkkenet eller badeværelset. Der kan være mange penge at spare på dette, da disse rum hurtigt koster 25-40.000 kroner at indrette far bunden af. Så være OBS på aktuelle tilbud.

10. Skab sammenhæng mellem boligens gulve

Det er helt normalt at man har forskellige gulvmaterialer forskellige steder i boligen, det er bare afgørende at der er en vis sammenhæng.

Det kunne være det samme materialer i alle rum, pånær badeværelse og køkkenet, hvor der kræves særlige egenskaber til store mængder vand og fugt. Her er træ eksempelvis et dårligt valg. Det er bare vigtigt at gulvet i hjemmet giver ro i sammenhæng, så spred dig ikke for meget.