De lyser aftener er ankommet, nætterne er kortere, vejret er varmere og svalerne flyver frit – og så er det selvfølgelig tid til den årlige sommerfest i firmaet!

Det er ligegyldigt om det er din 10. Sommerfest i træk, eller om det er første gang, du skal feste med kollegaerne, er det en god idé at finde lidt inspiration til, hvad du skal iføre dig.

Inspiration til mænd

Det kan være svært at finde det rigtige tøj, når det kommer til firmaets sommerfest, for ofte er påklædningen lidt mere formel, end hvis du var til fest med vennerne, hvor du helt kan være dig selv.

Når det er sommer, er det altid en god idé at iføre sig lyse farver. Det er sommerligt og friskt modsat mørke farver, der kan være klassiske og elegante om efteråret og om vinteren. Sommerfesten er ofte en smule formel, du skal ikke møde op i dit arbejds- eller hverdagstøj, men heller ikke iføre dig dit fineste jakkesæt.

En skjorte er god til mange situationer. Det er en god idé at vælge en pæn skjorte, enten ensfarvet eller måske med et let mønster, som er i lyse farver, gerne pastel, eksempelvis er en lyseblå skjorte – måske med tynde hvide striber – et klassisk og pænt look.

Det er en god idé at vælge at matche med pæne sko, eksempelvis i ruskind. Er du typen, der går med slips, er det også en god idé at finde et, der passer godt til skjorten. Du kan også vælge at tage en let blazer ud over skjorten.

Relateret på Byggefaget: Påklædning til julefrokost

Inspiration til kvinder

Kvinderne har for det meste lidt flere valgmuligheder, når det kommer til festtøj, end mænd har. Det gælder, ligesom for mænd, også for kvinder, at lyse farver er et hit til sommerfesten. En kjole er altid et godt valg, når du skal være pænt klædt på.

Vælg ikke en, der er for kort, da det er en arbejdsrelateret begivenhed, men vælg heller ikke en, der er for lang, da det hurtigt kan blive meget formelt. En kjole, der slutter lige under knæene, er ofte passende og elegant.

Ud over de lyse farver, er det også en god idé at vælge en kjole i let stof, der giver et endnu mere sommerligt look. Et løst snit kan være behageligt, hvis det er varmt. Hvis festen forgår udenfor, og der derfor ikke er hårde gulve, kan de høje hæle være et dårligt valg. Du kan sagtens finde et par flotte flade sko, der er langt behageligere at have på, hvis du skal gå på græs.

Husk at tjekke vejrudsigten og invitationen

Du kan sagtens planlægge, hvad du vil tage på til festen, inden selve dagen, men det er en god idé at holde øje med vejrudsigten. Det kan du hurtigt gøre via DMI.dk. Det går ikke med en hvid kjole i løst stof, hvis det regner. Er det koldt, er det en god idé med en tykkere skjorte og en jakke til manden, og at kvinden ikke vælger at gå i bare ben, men i stedet klæder sig efter vejret.

Derudover er det også en god idé at tjekke invitationen, om der står noget om påklædning. Nogle gange giver invitationen et hint om gæsterne skal iklæde sig afslappet eller formelt. Det er en god idé altid at rette sig efter invitationen for at passe bedst ind.