Bordplade producenter og forhandlere

Der findes rigtige mange producenter af bordplader på markedet og som kunde bør du være bevidst om sammenhængen mellem pris og kvalitet. Det er i høj grad materialet der er med til at afgøre den enkelte bordplades holdbarhed og egenskaber, selvom der kan findes forskelle imellem producenterne.

Byggefaget har et godt kendskab til hvad der sker i danske hjem og vi ser derfor nærmere på to af de mest populære varemærker i bordpladebranchen.

Vi anbefaler at du som forbruger har mest fokus på udvalget af forhandlere, da de generelt har et godt kendskab til producenterne og egenskaberne ved deres produkter. Så hvis du handler i en butik/shop med fokus på kvalitet, bør det ligeledes afspejle sig i bordpladen du køber. Uanset hvem der så har produceret den.

Corian og Silestone er populære

Der findes rigtig mange materialer, producenter og forhandlere på markedet, men to af de mest populære varemærker lige nu er Corian og Silestone. De er begge registrerede varemærker og det er et klart udtryk for at de er udbredte.

Corian er bordplader lavet i træ, mens Silestone er lavet af kvarts. De har derfor hver deres egenskaber og kendetegn, som du bør kende til, hvis du vælger én af disse løsninger.

De er meget forskellige i deres design, farve og udtryk. Så om du er til træoverfladen eller den mere mørke stil, bør ligeledes have en indflydelse på dit valg som forbruger.

Forhandleren har ansvaret for kvaliteten

Det er vigtigt at huske på det er forhandlerens ansvar at kvaliteten er i orden og at du bliver oplyst om alle bordpladernes egenskaber og karakteristika, hvis du har spørgsmål.

Her kan du både vælge at købe hos forhandlere som går efter at være prisvenlige og udbydere, der kun forhandler produkter i højeste kvalitet. Det er de to yderpunkter, men langt de fleste butikker og shops har en bred vifte af bordplader i sortimentet.

Her kan du selv bestemme om hvad der er vigtigt for dig. Der er ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet, men ikke altid. Så du kan sagtens finde bordpladematerialer på markedet, som giver dig ekstra meget for pengene.

Det er rigtig svært både at overskue og finde de forskellige producenter på markedet. De er sjældent lige så synlige som webshops og fysiske butikker. Det har derfor ikke været muligt at lave noget der ligner en komplet oversigt, selvom det var intentionen fra artiklens starts.